Valódi és ál-tekintélyek

A modern világ egyik legnagyobb tragédiája, hogy a tömeg ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy egóját minden kontroll nélkül szabadon engedve, egy félreértelmezett lázadás keretében viseljen hadat a tekintélytisztelet ellen, akkor, ha az valós alapokon nyugodna és mindemellett tiszteljen olyan ál-tekintélyeket, melyek jobb korokban ki sem alakulhattak volna. Ezzel a jelenséggel kapcsolatban írta le gondolatait fővárosi tagunk.

Oktatóanyag: Így hazudik a média

Még hetekkel ezelőtt készített velem interjút egy olasz stáb. Megígérték, hogy elküldik a kész anyagot, de ez valahogy elfelejtődött... Nem is csoda, mert oktatóanyag lehetne belőle. Ennél érzékletesebben nehezen lehetne bemutatni, hogy milyen káros a liberális felfogás szerinti "sajtószabadság".

A szabadság határai a szabadság fellegvárában

Az alábbi gondolatokat az a kellemetlen helyzet szülte, hogy az elmúlt egy napban két alkalommal törölték személyes profilomat a Facebookról. Egyetlen esetben sem jött figyelmeztetés, hogy bármivel sértettem volna a felhasználási feltételeket, és utólagos magyarázatot sem fűztek a dologhoz. Ahogy egy ismerősöm elmésen megjegyezte, azt a szabályt nem sikerült betartanom, mely szerint "Ne légy Incze Béla."