Horgászat egy nemes cél érdekében

horgász reklám

Gödöllői vezetőnk klaviatúrájában született egy írás a horgászatról, mely meghívó is egyben a jótékonysági versenyre.

A horgászat, mint ahogy a vadászat is, már a kezdetektől jelen volt az ember életében. Az emberiség létfenntartó tevékenységeinek egyike a halfogás, mely mint ahogy a vadászat is, a zsákmányszerzés okozta adrenalin szint emelkedésben teljesül ki.

Ugyanakkor a jó horgásznak a halfogás nem kizárólagos célja, hanem egy jól eltöltött nap megkoronázása. Olyan, mint a futballban a gól. Jegyzett eredmény nélkül is játszhat tartalmas mérkőzést az ember a horgászatban. A zsákmányszerzés mellett a természet közelsége az, amiben kiteljesedhet az ember a horgászatra szánt idő alatt. A hajnali pára, a vadon élő állatok látványa és közelsége, a víz szépsége már az első alkalommal rabul ejti a lelket.Akiben benne lakozik az a fajta szimbiózis a természettel, amiben megtalálja a lelki békéjét, az minden porcikáján érezteti a természet közelségét és szépségét egy-egy horgászata alatt.

1473101403182
A hétvégi verseny helyszíne.

A horgászatra szánt idő remek alkalom a monoton hétköznapokból való kiszakadásra. Kiváló lehetőséget nyújt az elmélkedésre, gondolataink rendezésére, és a felkészülésre azokra a szellemi harcokra, amikkel ebben a mentálisan romlott világban szükségszerűen meg kell küzdenünk.

A Mozgalmunk által szervezett horgászverseny apropóját most az a gyalázatos tény adja, hogy a román állam két, a magyarságukért és ezzel a teljes Székelyföldért bátran kiálló bajtársunkat igyekszik koholt vádak alapján meghurcolni. Nekünk, csonka-honi magyaroknak kötelességünk elvi és lehetőségünkhöz mérten anyagi segítséget nyújtani két olyan férfinek illetve a családjuknak, akiket ilyen helyzetbe kényszerít egy, nyíltan magyarellenes ország vezetése illetve bírósága. Célunk, hogy a megrendezésre kerülő versenyünkön, a természet adta közelségben, bajtársi hangulatban, kellemesen töltsünk el egy napot úgy, hogy ezzel egy kis részben, de hozzájáruljunk ahhoz, hogy székely bajtársaink által vívott harc győzelemmel záruljon.

– S. Zsolt, HVIM Gödöllő, vezető –

A rendezvény Facebook esemény, minden részlettel elérhető ide kattintva.