A közösség ereje

WP_20160605_09_06_21_Pro_1

Ismét egy mozgalmas hétvégén vagyunk túl. A fővárosi Trianon Felvonulás után kezdetét vette országos összetartásunk.

Pár éve én is részt veszek június 4-ei pesti eseményen, viszont ebben az évben, mint próbaidős vehettem részt. Közhely vagy sem, de tényleg egységben az erő. Útközben érdekes volt az utcán jövő-menő emberek arcát, reakcióját látni a hatalmas tömeg láttán. Remélem, hogy akik idén csak láttak minket, mind tátott szájjal álltak és bámultak, elgondolkoznak azon, hogy mekkora  is ennek a napnak a jelentősége.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

A felvonulás után este sikeresen elfoglaltuk a szálláshelyünket a Gödöllői-dombságban. Már ismert terep volt számomra, mert ősszel is ezen a helyen töltöttem első megyei összetartásom. Most is hasonló volt a helyzet annyi változással, hogy rengeteg ismeretlennel és ismerős ismeretlennel találkoztam. Az estét a Hiszekeggyel nyitottuk meg, mint minden hasonló eseményünket. Ezt követően átadásra kerültek a Diploma Ferrumok. Ezt a díjat a tagok kiemelkedő tevékenységük, munkájuk elismeréséül kapják. Mint, ahogy megtudtam már többek minden egyes évben részesülnek ebben a díjban, ami sokunk számára egyfajta motivációként is szolgál, szolgálhat.

DSCF1029

ferrumokPest megyei tagjaink közül négy fő részesült az elismerésben.

Hajnalban pedig megtörtént, melyre a legtöbb próbaidős vár. Az eskütétel. Az ország régióinak tagjai mondták el egyszerre az eskü szövegét fáklyák fényénél. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a frissen felesküdött tagok élete örökre megpecsételődött.Ugyanis a szavukat adják, hogy a kijelölt útról soha le nem térnek.

DSCF1041

A vasárnapot korán kezdtük. Első napirendi pontunk az újoncok bemutatkozása volt. Érdekes volt látni, hallani, hogy ki honnan jött, mivel foglalkozik. Összegezve rengetek színes egyéniség található a Mozgalmon belül. Különböző karakterű emberek ugyanazzal a közös céllal. Ezek után a régiók vezetőinek összefoglalója következett, ezáltal jobban megismerhettük tagszervezeteink eddig elért eredményeit, munkáját.

A beszámolókat a régiók közötti verseny követte, miről már annyit hallottam. A rövid idő miatt csak két versenyszám került megtartásra: Airsoft szituációs lövészet és földharc. Kiemelt jelentőséggel bír az edzés Mozgalmunkban, emiatt elég testhezálló feladatnak bizonyultak ezek a számok. Míg a lövészet a gyorsaságon és pontosságon alapszik és kevésbé lehetett úgymond szurkolni társunknak a földharc ennek, ha nem is szöges, de ellentéte. Itt erő erő ellen küzd. Amellett, hogy látványos, tanúbizonyságot tesz az adott versenyző kitartásáról és küzdőszelleméről. (Kíváncsi lennék arra, hogy egy külső szemlélődő számára ez puszta verekedés vagy sem, bár több mint valószínű, hogy az előbbi lenne a válasz). Egyszóval: mind az aktív mind a passzív fél számára összekovácsoló erő. Biztatás és az ebből merített erő.

DSC_0811_1

13269253_1002116156510197_8458454844964548414_n_1

Végezetül a közgyűlést tartottuk meg, melyen sok, a Mozgalmat érintő kérdés, probléma került megbeszélésre.
DSCF1055

A tábort a délutáni órákban hagytuk el, számomra rengeteg új tapasztalattal, élménnyel. Hihetetlen volt, túlzás nélkül állíthatom. Nagyszerű emberekkel találkozni illetve, azokkal a személyekkel személyesen találkozni, akikről tudtam, tudom, mennyi mindent áldoztak fel a Mozgalomért. Ők azok, akik megerősítik bennem azt a tényt, hogy igenis jó az az út melyen járok. Nagyon remélem, hogy ismét alkalmam nyílik ezekkel az emberekkel találkozni. Sőt! Remélem, hogy a következő országos összetartáson még több új arcot láthatok.

– S. Barbara, maglódi HVIM, próbaidős –

Kövess minket a Facebookon is!