Becsület Napja 2017 – Videó

1487005029209

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk a Becsület Napi megemlékezést minden irányból össztűz alá vették. Harcoljunk tényekkel a hazugság ellen.

Olyan világot élünk, amikor az aktuálpolitikai érdek teljes mértékben felülírja az elvekhez, de még a morális minimumokhoz való hűség igényét is. Ha van olyan megemlékezés, amit a mindenkori kormány és ellenzék egyaránt ki akar használni a pillanatnyi érdekeit szolgálva, akkor az a Becsület Napja.

Hiába az emberfeletti teljesítmény, hiába a szinte egyedülálló eredmény, hiába a példamutatás és önfeláldozás, mivel egy démonizált történelmi korszak eseményéről van szó, ráadásul olyan személyek által végrehajtva, akik manapság a tiltólisták jobb szélének legvégén helyezkednek el, így belátható időn belül elképzelhetetlen, hogy akár a politikai elit, akár a média kellő alázattal és együttérzéssel kezelje a helyzetet. Ezt egészen egyszerűen felülírja az a lehetőség, amit a megemlékezők támadása, ellehetetlenítése és mocskolása kínál. Ilyen körülmények közt hatalmas eredményként éljük meg, hogy közel 1000 ember jelent meg a rendezvényen, akik jelenlétükkel tanúbizonyságot tettek arról, hogy céljuk az érdekektől mentes emlékállítás. Napjainkban szinte divat a depresszív hozzáállás a közélet különböző történéseihez, ezt megtörve mi azonban pozitívan tekintünk a jövőbe, hiszen ezt a tömeget egy olyan időszakban mozgattuk meg, egy nemes cél érdekében, amikor egy pár száz résztvevős rendezvény elképesztő sikernek számít köreinkben.

Korábban megjelent beszámolónk és képgalériánk már önmagában elegendő ahhoz, hogy szigorúan a tények talaján maradva minden aljas rágalmat szétzúzzunk, amikkel támadni próbálják megemlékezésünket, de a méltóságteljes rendezvény újabb dokumentációja készült el, ezúttal videó formájában. Hálásak vagyunk minden megosztásért.

– Becsület Napja Szervezők –