Emelt fővel a hősök mellett – Székesfehérvárott jártunk

20160206_megemlekezes_a_kitores_hoseire_szekesfehervar_11

A világsajtót is bejárta székesfehérvári bajtársaink rendezvényének híre. Annak ellenére, hogy egy fegyelmezett, és méltóságteljes megemlékezésen vagyunk túl, mégis megdöbbentő erővel lángolt fel a gyűlölet velünk szemben.

Az elmúlt években megszokottá vált, hogy Budapest hőseiről nem csak a Fővárosban, hanem számos vidéki településen tartanak megemlékezést a hazafias szervezetek. Ezek közül a legkiemelkedőbb az a székesfehérvári rendezvénysorozat, melyet Fejér megyei tagjaink több szervezettel közösen bonyolítottak le.

20160206_megemlekezes_a_kitores_hoseire_szekesfehervar_04Pest megyei tagjaink is a felvonulók közt. Felemelő érzés volt dobszóra, fegyelmezetten bevonulni a megemlékezés helyszínére.

Természetesen a múltban is sikerült megmozgatni ezzel a rendezvénnyel (is) a liberális sajtó ingerküszöbét, de az idei teljesítményük (számos önmagát konzervatívként meghatározó közéleti személyiséggel, és médiafelülettel egyetemben) maga az aljasság magasiskolája. A városvezetés már jó előre elhatárolódott a rendezvénytől, sőt méltatlannak nevezte, mely csak szégyent hoz Székesfehérvárra. Érdekes, vagy talán inkább szánalmas ilyen kijelentést tenni azok után, hogy nem is olyan régen amerikai nyomásra hátrált ki ugyanez a városvezetés Hóman Bálint szobrának ünnepélyes felavatása mögül, majd végül lehetetlenítette el azt. Szerény véleményünk szerint, ha valami méltatlan Székesfehérvárhoz, akkor külföldi nyomásra karakán konzervatívból, megfelelési kényszeres marionett bábuvá avanzsálni.

A rendezvény visszhangja azonban a város kereteit túllépte, de még a kontinensét is, ugyanis a New York Times szorgalmasan számolt be a magyarországi “neonáci” veszélyről, természetesen egyetlen szervezet álláspontját idézve, ami pedig nem más, mint a főszervező HVIM, hiszen ki más tudna hitelesen beszámolni az eseményekről, mint aki megszervezte Wiesenthal Központ.

20160206_megemlekezes_a_kitores_hoseire_szekesfehervar_14
Mindent, és mindenkit alulmúlva azonban egy szélsőségesen liberális blognak sikerült megmutatnia, hogy milyen is az önmagát toleránsként meghatározó liberális  szemléletmód, hiszen ők egyenesen a Katolikus Egyházat vették célpontba, amiért egy derék plébános szentmisét mert celebrálni a hősi halottak lelki üdvéért.
20160206_megemlekezes_a_kitores_hoseire_szekesfehervar_20
A HVIM központi koszorúját Kónyi-Kiss Botond alelnök, és Incze Béla vezetőségi tag helyezték el.

Nekünk, Pest megyei vármegyéseknek életünk egyik legmeghatározóbb napja volt 2016. február 6. Amellett, hogy egy méltóságteljes megemlékezésen vehettünk részt, egy olyan emberrel találkozhattunk, és szoríthattunk kezet, aki annak idején önkéntes alapon harcolt azok ellen az erők ellen, melyek felelősek a világ jelenlegi állapotáért.

03
Klaus Grotjahn a Nordland SS hadosztály veteránja Pest megyei vármegyésekkel az emlékmise után.

Mi teszünk arra, hogy olyan híroldalak, amik akkor is lenáciznak minket, ha meg sem szólalunk, mit hazudoznak rólunk, mi teszünk arra, hogy cionista szervezetek feljelentenek-e, vagy sem, sőt még arra is teszünk, hogy ál-konzervatív szervezetek elhatárolódnak-e tőlünk, vagy sem. Számunkra ezzel a nappal kapcsolatban egyetlen személy véleménye mérvadó, és Ő nem más, mint Klaus Grotjahn háborús veterán. Ő pedig az alábbiak szerint nyilatkozott: “Addig van még remény, amíg olyan fiatalok vannak, mint ti.”

01
A megemlékezés másnapján a Budai várban vezettük körbe Grotjahn urat.

02
Klaus Grotjahn Barcsa-Turner Gáborral, Mozgalmunk társvezetőjével, és Incze Béla vezetőségi taggal a Budai várban.

 – Pest megyei HVIM –