Győztes csata Mogyoródon – Megmenekül a Szent László kilátó

20160522_084213

A közelmúltban több cikk is megjelent annak kapcsán, hogy konfliktusba keveredtünk a mogyoródi önkormányzattal, amiért önkéntes munka keretében kitakarítottuk a Szent László kilátót és kápolnát. Most azonban ismét fordulatot vett a történet, de pozitív irányba.

A történet előzménye röviden annyi, hogy Pest megyei tagjaink egy része önkéntes munka keretében kitakarította a kilátót, illetve rendbe hozta annak közvetlen környezetét. Ez sajnos nem hálareakciót váltott ki a helyi önkormányzatból, inkább úgy gondolták, hogy fel kell minket jelenteni, amiért engedély nélkül hatoltunk be az épületbe. Ez természetesen nem igaz, ugyanis a település egyik önkormányzati képviselőjének tudtával, engedélyével és támogatásával történt az akció. Mivel minket nem olyan fából faragtak, hogy az első probléma láttán meghátráljunk, úgy döntöttünk, hogy utánanézünk, hogy mi lehet a háttere a feljelentésnek, és ahogy a mondás is tartja, aki keres, az talál.

Cikksorozatunkat megtámogattuk azzal is, hogy közérdekű adatkikérés formájában megérdeklődtük, hogy az elmúlt években az önkormányzat milyen intézkedéseket tett a vandálok megfékezése érdekében. Mondanunk sem kell, hogy egyetlen rongálás esetében sem találta indokoltnak egyetlen közszolga sem, hogy akár egy feljelentés formájában kifejezné nemtetszését.

Volt haszna azon a bizonyos “egyeztetésen” militáns arculatunkat megmutatni, majd cikkek és adat kikérések formájában nyomást gyakorolni, ugyanis nemrég egy bejelentéssel élt Mogyoród első embere, mely szerint “nem a kiabáló jobbikosok miatt”, de mégis a mi javaslatunkat elfogadva közadakozást hirdet, továbbá felveszi a kapcsolatot a Hungaroringgel, akiktől további támogatást remél. Ha minden jól megy, akár jövő tavasszal meg is kezdődhetnek a munkálatok.

Az alábbi videóban tekinthető meg Paulovics Géza bejelentése:

Egyrészt szeretnénk őszintén gratulálni Paulovics úrnak ezért a döntéséért, másrészt biztosítjuk arról, hogy a jövőben is számíthat konstruktív hozzáállásunkra és folyamatos, segítőkész jelenlétünkre. Mozgalmunk számára becsületbeli kérdés, hogy a lovagkirályunkról elnevezett kápolna és kilátó méltó formájában fogadhassa a zarándokokat, túrázókat.

– Pest megyei HVIM –