Irány Palócföld – Legbátrabb Város Emléktúra

időpont2

Balassagyarmati tagszervezetünk 2016 januárjában is megszervezi a Legbátrabb Város emléktúrát, melyre Budapestről buszt indítunk.

Mozgalmunk számára minden hősies katonai cselekmény példaértékű, de a legfontosabbak számunkra azok az áldozatvállalások, melyek önkéntes alapon szerveződtek, és mentek végbe. Mivel a magyar nemzet férfiúi közt nagy arányban születtek – és nyilván születnek is – olyan személyiséggel, és képességekkel megáldott alakok, akik nem féltek a legnagyobb kockázatok árán is fegyvert ragadni a haza védelmében, így nem kell szűkölködnünk a példaképek terén.

Ilyen példaképeink azok a hős balassagyarmatiak, akik nem voltak hajlandóak elfogadni, hogy a vesztes háború után cseh járomba kell hajtani fejüket, és az alkalmas pillanatban előkerültek a gondosan elrejtett fegyverek. A csehkiverés és a Legbátrabb Város történetéről bővebben a hivatkozásra kattintva lehet tájékozódni.

1

2016-ban hatodik alkalommal fogja Mozgalmunk leróni a tiszteletét ezek előtt a harcosok előtt. Az emléktúra főszervezői természetesen a palóc vármegyések, de a Kárpát-medence számos településén élő hazafiak felkerekednek ilyenkor, hogy együtt emlékezzünk a hősökre. Budapestről indítunk egy különbuszt is, melyre várjuk bajtársaink jelentkezését. A busz január 30-án reggeli órákban fog elindulni Budapestről, és a túra után este térünk vissza. A busz költsége fejenként 2000 Ft. Regisztrálni a busz@hvim.hu címen lehet.

Tarts velünk Te is, és lépjünk a hősök nyomába!
1897959_349036705238925_1962458161_n

– Fővárosi HVIM –