Június 4. – Trianon Felvonulás

IMG_9376

Lassan 100 éve írták alá a trianoni békediktátumot, de 2017-ben is van aktualitása a tiltakozó demonstrációnak.

 

Mozgalmunk 16. alkalommal fogja megszervezni Budapesten a Trianon Felvonulást. A nagyszabású esemény első megszervezése óta jelentősen megváltozott a magyar társadalom hozzáállása a kérdéskörhöz. Annak idején a puszta ismeretterjesztésnek is hatalmas jelentősége volt, hiszen rengeteg ember azzal sem volt tisztában, hogy az I. világháború lezárásakor feldarabolták az 1000 éve egységes Kárpát-medencét. Figyelemfelkeltő akcióink eredményeként sikerült olyannyira a köztudatba juttatni a témát, hogy kormányzati szinten is foglalkoznak a kérdéssel, igaz nem a megfelelő retorika alkalmazásával, de többé már nem megkerülhető.

A kétségtelen részeredmények ellenére azonban sem a felvonulás, sem a tiltakozó demonstrációk összessége nem vesztett aktualitásából, hiszen nincs olyan elszakított terület, ahol ne érné valamilyen negatív megkülönböztetés az őslakos magyarságot. Mozgalmunk két székelyföldi vezetője ellen indított aljas per csak a jéghegy csúcsa, de számtalan esetben fordul elő, hogy magyar anyanyelvű személyeket korlátoznak a nyelvhasználat terén, esetleg az oktatást, munkavállalást lehetetlenítik el.

Kétségtelen, hogy olyan időket élünk, amikor Európa nemzeteinek össze kell fogniuk a ránk leselkedő veszélyekkel szemben, de ez nem jelentheti az önfeladást. A közös múlt nevében, a közös földért folytatott küzdelemben a szövetség csak akkor lehet őszinte, ha az a kölcsönös tiszteleten alapul. A figyelemfelkeltés és tiltakozás kötelességünk mindaddig, amíg egyetlen magyar anyanyelvű személyt, vagy akár közösségeket hátrányos megkülönböztetés ér azon a földön, amit őseink vérükkel szenteltek meg.

Június 4-én állj be Te is a sorba és emeld fel a hangod a magyar identitás és élettér védelmében!

Időpont: 2017. Június 4.
Gyülekező: 15:30

Helyszín: Felvonulási tér – Regnum Marianum Emlékkereszt

További információk hamarosan!

– Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom –