Közösséget építünk – Interjú S. Zsolt gödöllői vezetőnkkel

1459347250130

Pest megyei régiónk egy interjúsorozatot indít útjára, mely arra hivatott, hogy régiónk tagszervezet vezetői bemutatkozzanak és megosszák az érdeklődőkkel, hogy milyen jellegű tevékenységet folytatunk, de ami talán ennél is fontosabb, hogy milyen rendezőelvek mentén folyik a munka. A sorozatnak nem titkolt célja, hogy azon személyek, akik szervezeti keretek közt kívánnak tevékenykedni megismerhessék Mozgalmunkat. Harmadikként S. Zsolt gödöllői tagszervezet vezetőt kérdeztük.

HVIM Pest megye – Hírszolgálat – Arra kérünk, hogy néhány szóban mutatkozz be. Mit kell rólad tudnia az olvasóknak? Hogy kerültél kapcsolatba a hazafias táborral?

S. Zsolt -Fiatal srácként egy olyan kihívásokkal teli közegben szocializálódtam ahol normális gondolkozású emberként nem volt kérdés a nemzeti illetve a faji öntudat. Az akkori lehetőségek elég korlátozottak voltak az ilyen beállítottságú fiatalok számára. Tizenévesen „tisztán gondolkodóként” az akkori skinhead szubkultúra engem is megérintett. Nem állítom, hogy ez az időszak adta tapasztalás az, ami végig vezet az életemben, de az vitathatatlan, hogy sokat hozzátett a világnézetemhez ez az időszak.

HVIM Pest megye – Hírszolgálat – Hogyan kerültél kapcsolatba a Vármegyével illetve hogyan váltál a Mozgalom tagjává?

S. Zsolt -A kétezres évek dereka az útkeresés időszaka volt számomra. A 2006-os eseményeket követően, illetve az internet térhódításának köszönhetően már sok lehetőség adódott azon emberek számára, akik alternatívát kerestek az aktivitásuk kibontakoztatása érdekében. A 2006-os események kapcsán Toroczkai László illetve a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szerepvállalása mély érdeklődést és elismerést váltott ki belőlem, de csak később, 2010-ben kerültem közvetlen kapcsolatba a szervezettel. Ekkor ismerkedtem meg Barcsa-Turner Gáborral, aki a Mozgalom jelenlegi társvezetője. Gábor személyisége és gondolatisága nagyon ösztönző hatással volt rám – illetve van a mai napig is – az ő irányítása mellett váltam a Mozgalom tagjává.

HVIM Pest megye – Hírszolgálat – Mit tanácsolsz egy olyan fiatalnak, aki eljátszott már a belépés gondolatával, de ezt tett még nem követte?

S. Zsolt -Sajnos a mai világ fiatalságának nagy része nem vágyik egy közösség tagjává válni. Nem vágyik rá, hiszen nincs tisztában azzal, hogy mit adhat számára a közösség. Hiába „hazafi” valaki, de a mai modern világ irányából olyan behatások érik, amik megmérgezik az öntudatát. Elsőként ezeken a járulékos szennyeken kell felülkerekedni, számot vetni magunkban és felállítani a megfelelő sorrendet. Ezzel a gondolati megtisztulással lehet egy igazi közösség tagjává válni.

HVIM Pest megye – Hírszolgálat – Hogyan alakult meg a Mozgalom gödöllői tagszervezete?

S. Zsolt -Kezdetben próbaidősként Gábor irányítása alatt a kistarcsai tagszervezetben tevékenykedtem. Akkoriban alakította meg Gábor a liberális médiában mostanában nagy port kavart „Farkasok” katonai-hagyományőrző csoportot, aminek én is tagja voltam egy ideig. Sajnos egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudtam megfelelő aktivitást mutatni ezen a területen, így abba kellett, hogy hagyjam a képzéseket. Innen üzenném is a ferde híreket közlő szenzációhajhász firkászoknak, hogy én is csak megerősíteni tudom azt, amit bajtársaim már a napokban hivatalosan leközöltek. Amivel én nem találkoztam, amíg tagja voltam a „Farkasoknak”: dzsihadista létszemlélet, szektaszerű agymosás vagy akár hazugságvizsgálat. Amit viszont adott nekem ez a rövid időszak többek közt: A természet megnyugtató közelsége, bajtársi és baráti kapcsolatok megerősítése, saját fizikai tűrőképességem határának megismerése és a fizikai erőnlétem fejlesztése.

zsolt01

De visszatérve a gödöllői tagszervezethez: Időközben önálló tagszervezet alapításához megfelelő létszámot sikerült összegyűjtenünk, így öt fővel megalapítottuk a gödöllői csapatot, melynek vezetőjévé neveztek ki.

HVIM Pest megye – Hírszolgálat – Milyen rendezvényeket illetve megmozdulásokat szerveztetek helyi szinten?

S. Zsolt -Egyrészt folyamatosan nyomon követjük a Mozgalmunkat érintő aktuális történéseket és együttműködve a többi tagszervezettel megfelelő módon le is reagáljuk ezeket. Jelenleg a Mozgalmunkat érintő ilyen ügy, az alaptalanul börtönbe zárt székely vármegyés bajtársaink ügye, mely ellen egy villámakció keretében tagszervezetünk is felemelte a hangját.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1459346665499
Másrészt a szűkebb lakókörnyezetünket érintő eseményeket és történéseket kísérjük figyelemmel, illetve ha kell, akkor be is avatkozunk ezekbe, véleményünknek vagy éppen nemtetszésünknek hangot adva. A helyi ügyekre való reakcióink közül kettőt emelnék ki. Az egyik egy 2014-es rendezvényünk amit „Hullanak a csillagok” címmel hirdettünk meg. Ennek keretében emeltünk szót az ellen az elfogadhatatlan tény ellen, hogy 2014-ben a Gödöllő városi rendőrség épületét egy stilizált vörös csillag díszítette. Rendezvényünket sikerrel zártuk, mert már aznap bejelentette a kapitányság vezetője, hogy le fog kerülni a gyalázatos szimbólum a rendőrség homlokzatáról. Ígéretükhöz híven ez meg is történt.

zsolt03

Másik ilyen megmozdulásunk a mai napig városunk szívében éktelenkedő patkányforradalmi emlékmű „bontásra ítélése” mely szintén eredményesnek mutatkozik, hiszen a városvezetés már tett lépéseket a förmedvény eltüntetését illetőleg.

zsolt04

Harmadrészt, de nem utolsósorban, igyekszünk olyan előadásokat életre hívni, melyek a hétköznapi embereket célozza meg. Ennek alapköve a nemrégiben telt házzal megtartott „Ragadozó vagy préda” című előadásunk mely témáját tekintve egy elméleti képzést nyújtott azok számára, akik előrelátóan gondolkoznak és hajlandóak felkészülni egy esetleges válsághelyzetben való védekezésre.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

HVIM Pest megye – Hírszolgálat – Melyik rendezvényetekre vagy a legbüszkébb?

S. Zsolt -Minden jól sikerült rendezvény vagy megmozdulás, – legyen az előadás, tüntetés vagy egyszerű flashmob – után elégedetten dől hátra az ember, amikor véget ér és már csak a hangosítást kell szétszedni vagy a molinót összetekerni.

Mégis talán a 2011-es EU csúcs idején, Ante Gotovina tábornok mellett rendezett szimpátiatüntetésünkre emlékszem vissza legszívesebben. Ekkor adott otthont Gödöllő az EU csúcsnak és éppen egy nagyszabású külügyi találkozó idejére időzítettük a tüntetést. A téma aktuális volt, illetve a felszólalók is prominens személyek voltak, így több száz embert sikerült összehoznunk a gödöllői Királyi Kastély elé az EU csúcs idején. Én ennyi rendőrt illetve rendőrségi járművet még soha nem láttam a városban, szóval azon túl, hogy sikerült pár kellemetlen percet szereznünk a biztosításért felelős személyeknek, az ügy elég komoly nemzetközi média visszhangot kapott.

zsolt06

HVIM Pest megye – Hírszolgálat – Mik a céljaid a jövőre nézve a saját tagszervezeted illetve a lakóhelyed tekintetében?

S. Zsolt -Nem titkolt célunk a tagságunk létszámának bővítése. Nem egy olyan mennyiség elérése törekszünk, ami már a minőség rovására mehet, de egy több mint harmincezer lakosú városban, ami ezenfelül egyetemváros is, kell, hogy legyen még potenciál ezen a téren. Terveink között szerepel az is, hogy a hozzánk hasonló gondolkodású szervezetekkel szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki, legyen szó egy közös szervezésű előadásról vagy akár csak egy kötetlen eszmecseréről. Támogatjuk és kiemelten kezeljük a hagyományőrzést illetve a tradicionális értékek ápolását, így ezen a téren is tervezzük előrelépéseket végrehajtani, de mi nem egy újabb „korabeli divatbemutatót” tervezünk életre hívni, hanem az adott kor erényeivel szeretnénk a fiatalságot megismertetni.

HVIM Pest megye – Hírszolgálat – Végezetül mit tanácsolsz a mai fiatalok számára?

S. Zsolt -Hát ez elég nehéz kérdés, hiszen egy olyan világban élünk, ahol teljes a káosz a nemi identitás terén, ahol divat a fiúknak rózsaszín cipőt hordani és a lányoknak pedig öltönyben járni. Így igen nehéz olyan tanácsot adni, ami célba is ér. Ha egy mondatba kellene összefoglalnom: „A férfiak éljenek férfiként, a nők találják meg nőiességüket”.  Egy normális értékrendeken alapuló társadalomban a férfi és a nő helye és szerepe könnyen meghatározható. A mai kor értékes fiatal férfiúinak tenni kell azért, hogy megőrizzék szerepüket. A megfelelő szellemi képzésen túl, nagy hangsúlyt kell fektetni a test fizikai edzésére, hiszen „a vasként edzett test engedelmeskedik, a puhány parancsol”.

A mai kor értékes nőjének pedig törekednie kell a megfelelő párkapcsolat kialakítására, illetve az igazi női szerep, a feleség és az anyai hivatás megvalósítására. Hiszen hazánk megmaradásának alapköve a családalapítás és a sok gyermek, akik a megfelelő értékek mentén, egészséges környezetben nőnek fel.

– Pest megyei HVIM –

Az interjúsorozat első és második része a hivatkozásokra kattintva érhető el. Mozgalmunk tevékenységét a Facebookon is figyelemmel tudjátok követni, a hivatkozásra kattintva!