Ledöntöttük a határokat

WP_20160610_16_03_01_Pro

Immár kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Felvidéki Magyar Sziget, egy megszokottnak nevezhető helyszínen, Nádszegen, ahol ismét remek hétvégét tölthettek el az eseményre kilátogatók!

WP_20160611_15_50_20_Pro
Pest megyei csapatunk egy része.

Pest megyei tagszervezeteink is jelentős létszámban képviseltették magukat az eseményen, amelynek rangját a fellépő előadók, zenekarok mellett az is emelte, hogy idén elmarad a nagy, Csonka-honban rendezett Magyar Sziget és az ismert helyzet miatt a Székely Sziget sem kerül megrendezésre. A szervezők úgy gondolták, hogy az idei nádszegi rendezvényt úgy időzítik, hogy a fesztiválidény első összejövetele legyen a június 10-én kezdődő FMSZ, és tulajdonképpen be is jöttek a számítások.
WP_20160610_16_03_43_Pro WP_20160610_19_47_46_Pro
A nyitó napon szinte az összes sátorhely gazdára talált, és rengetegen hallgatták Dobay Gergely felvidéki HVIM vezető nyitóbeszédét, valamint Ambrus Dávid és Lovász Bálint Mátyusföldről Székelyföldre című, zarándokútjukról szóló előadását.

WP_20160610_19_54_53_Pro

A Phoenix Zrt és a Szkítia zenekar jó alaphangot adott az estéhez, a két koncert alatt pedig özönlött a tömeg a fesztivál helyszínére. A P.Mobil fellépésére több százan voltak kíváncsiak, szinte egy gombostűt is alig lehetett volna leejteni az igencsak jól sikerült fellépés alatt a nézőtéren. A látogatók tombolát is válthattak, melynek megvásárlásával a meghurcolt székely bajtársaink családjait támogathatták, szerencsére szépen fogyott is a
nyereményre váltható jegyből.
WP_20160610_17_06_12_Pro

WP_20160610_18_55_34_Pro

Az este zárásaként már éjfél után az Egészséges Fejbőr lépett a színpadra, és hozták az utóbbi években megszokott jó formájukat, és kiváló hangulatú koncertet adtak.

A szombat délelőtt a regenerálódásé volt, illetve több idő jutott a rengeteg jelenlévő kisgyermekre. Nagyon sokan ugyanis családdal érkeztek, nekik külön gyereksarok állt rendelkezésre, míg a férfiak airsoft fegyverekkel és íjakkal lőhettek ébredés gyanánt.

WP_20160611_17_47_24_Pro

WP_20160610_16_41_43_Pro

Fél egykor a felvidéki vitaklubbal kezdődött a programok sora, több parázs szóváltásra is sor került, hála az Bumm.sk inkognitóban érkező, ám természetesen lebukó munkatársának. A program szerint ezután Georg Spöttle következett volna, ám az ismert biztonságpolitikai szakértő lemondta az előadást, a helyére a HVIM társelnöke, Zagyva György Gyula ugrott be, aki a hosszan beszélt az erdélyi HVIM két letartóztatott vezetőjének, Szőcs Zoltánnak és Beke Istvánnak a helyzetéről. Zagyvát a HVIM alapítója, Ásotthalom polgármestere, a Jobbik frissen megválasztott alelnöke, Toroczkai László követte, aki főleg arról beszélt, miként alakult az elmúlt években a migrációs válság, hogyan gyűrűzött be Magyarországra és Európába az illegális bevándorlás, mint probléma, és hogy mi lehet ennek a megoldása. Mindkét előadást nagy érdeklődés övezte, ami azért is fontos, mert a Felvidéki Magyar Szigetnek nem csak az a célja, hogy szórakoztasson, hanem az is, hogy közelebb vigye az arra érdemes embereket az igazsághoz, munícióval feltöltve őket a mainstream médiával szembeni küzdelemben.

WP_20160610_16_39_01_Pro
Rendezők akcióban.

A szombat esti koncertek sorát az Avalanche nyitotta meg, akik annak ellenére, hogy nem egy ismert zenekar, jól zenéltek, szép jövő előtt állhatnak. A Palmettát senkinek nem kell bemutatni, ismét egy jó hangulatú, mozgalmas fellépést produkáltak, és jó látni, hogy évről évre milyen örömmel látogatnak el Nádszegre, illetve egyéb vármegyés rendezvényekre, igazi bajtársi viszonyt alakítva ki a szervezet és a zenekar között. Aki járt már Dalriada koncerten, az tudja, mit várhat az együttestől, akik ezúttal sem okoztak csalódást. Kalapács József együttese zárta az estét, vagy inkább az éjszakát, ők is azok közé tartoznak, akik nem szoktak megijedni, ha a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom rendezvényén kell odatenniük magukat, ebben még a koncert közben egyre inkább eleredő eső sem zavarta őket, ahogy a nézőket sem.
WP_20160610_22_42_15_Pro

A szervezőknek nehéz, de eredményes, a résztvevőknek remélhetően kiválóan telt a hétvége, melyen ha csak néhány napra, de ismét leomlottak azok a bizonyos határok!

– Pest megyei HVIM –

Kövess minket a Facebookon is!