Íjászat a székely vármegyésekért

13179226_1157192580981207_2021901763221772597_n

Pest megyében kiemelten igyekszünk segíteni a bajba jutott székely vármegyéseknek, számtalan akciót és számos rendezvényt szerveztünk egyrészt a figyelemfelhívás, másrészt az adománygyűjtés céljából. Szeptemberben ismét aktivitásra buzdítunk, ezúttal a horgászokat és az íjászokat várjuk Veresegyházára!

Az íjászverseny, mint olyan, tulajdonképpen szimbolikus jelentőséggel bír ebben az esetben is. Nem csak azért, mert a magyarság egyik legősibb, és legjellemzőbb fegyvere volt, és talán bizonyos értelemben azzá vált újra napjainkra is. Felkészülés az akcióra (ami ebben az esetben a vessző célba juttatása), a művelet megkezdése (kihúz, céloz), majd a kijelölt célba juttatás, vagyis az oldás. Nem lehet elkapkodva csinálni. Nem lehet ész nélkül csinálni. Minden egyes lövés egy jól átgondolt, megfontolt, kidolgozott, mégis ösztönös cselekménysor. A belső tükröződése, hiszen egy lövés csak akkor lehet sikeres, ha azt megfelelő belső felkészülés előzi meg, amihez megfelelő belső feltételeknek kell megvalósulnia. Nem működik ez máshogy semmilyen más cselekedet esetében sem.

horgászverseny kész 2

Se szeri se száma azoknak az egyesületeknek, személyeknek, akik ezt a nemes fegyvert hétről hétre, napról napra kezükbe veszik, hogy egy részről saját magukban fejlesszék azokat az erényeket, melyek egy íjásznak alapvetőek kellenek, hogy legyenek, másrészről pedig így tisztelegjenek őseink előtt, akiknek nem egyszerű sport volt kihúzni, oldani és célba találni. Persze, szívesebben harcolna mindenki másfajta csatamezőn, de a feltételeket sajnos nem mi diktáljuk. Manapság például a bajtársiasság, az egymásért való kiállás és segítségnyújtás csatamezején kell győzedelmes harcokat vívnunk, és ebben most hasznunkra lehet ősi fegyverünk, az íj is. A fegyver, amelyet mindig egy magasabb rendű cél érdekében vettek kezükbe őseink, és most ránk is egy ilyen feladat vár, hiszen ebből az ügyből akár megerősödve is kijöhet a magyar ellenállás Székelyföldön, ehhez azonban szükség van a csonka-országiak támogatására is!

Nem egyszerű sportesemény lesz ez a verseny, hanem a fenti értelemben vett csata, igazi nemes küzdelem. Két rendkívül bátor, a magyarság melletti kiállásukról és a Székelyföldért vívott modernkori háború során már többször bizonyított harcosok megsegítésére feszíthetjük meg íjainkat szeptember 11-én. Hogy maga a versengés pontosan milyen formában fog lezajlani, egyelőre még nyitott kérdés. De talán most nem is ez a legfontosabb. Hiszen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ami Szőcs Zoltánnal és Beke Istvánnal történik, az nem ellenük, vagy a HVIM ellen, hanem a teljes erdélyi magyarság elleni újabb hadüzenet.

69739_487758021258003_33492732_n
Előnevezni a budapest@hvim.hu email címen lehet, a nevezés díja felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1000 forint. Ugyan minden résztvevő kap oklevelet, az első három helyezett pedig serleget is, itt mégsem ennek kell a valódi motivációnak lennie.

– Lipták Tamás, Fővárosi HVIM, vezető –

A rendezvény Facebook eseményét a hivatkozásra kattintva érhetitek el.