Forró lesz a tavasz, készüljünk!

FB_IMG_1451374625932

Budapesti tagszervezetünk vezetője, Lipták Tamás foglalta össze gondolatait a közelgő tavasz, és migráns hullám kapcsán.

A téli hónapokra enyhült, sőt, szinte megszűnt a Magyarországra nehezedő migrációs nyomás, de vétek lenne azt hinni, hogy megúsztuk, és ez innentől csak a németek, svédek, angolok problémája lenne. Sőt.

Röviden tekintsük is át, mi történt az elmúlt hónapokban. A szeptemberi, röszkei határzárás után illegális bevándorlók tömegével támadtak a magyar rendőrségre, akik alig tucatnyi elkövetőt voltak képesek kiemelni és felelősségre vonni. A támadók jelentős része megúszta a hatóság elleni erőszakot, talán azért, mert a rendőrség ekkor már nagy erőkkel a magyar-román focimeccsre kilátogató szurkolók vegzálásával volt elfoglalva. A novemberi, párizsi merényleteket közben, mint kiderült, többek között Budapesten szervezték meg, az elkövetők minden bizonnyal megfordultak a Keleti pályaudvaron is, aranyos, agysebésznek tanuló kisgyermeknek álcázva magukat fociztak a migráns simogató idiótákkal. Akik közben sikeresen összevesztek, mi máson, mint a pénzen, hiszen mint kiderült, kaptak belőle bőven. A nagy nyilatkozat háborúban még arra is tellett, hogy hazudozzanak egy kicsit mozgalmunkról, ezért természetesen felelnie kell az illetékesnek. Arról is jelentek meg videó felvételek, hogyan játszatták el a röszkei balhénál migránsokkal, hogy őket aztán nagyon keményen bántotta a magyar rendőrség. Szilveszterkor Európa nagyvárosaiban támadtak asszonyokra, nőkre a migráns hordák, egyértelműen összehangolt, előre megszervezett akció keretében – elkezdődött a pszichológiai hadviselés az arab bevándorlók részéről. Európa polgárai egyre inkább ébredeznek, a különböző önvédelmi mozgalmak is egyre erősebbek, a liberalizmus kártyavára pedig ha össze nem is omlik, de láthatóan megremegett. Magyarország eközben egyfajta példaképpé vált Európa szerte, hiszen a kormány valóban jól kezelte a nyári és őszi eseményeket, még ha tudjuk, ennek egy jelentős része csupán színjáték és kommunikációs marketing fogás is volt. Azonban mi sem dőlhetünk hátra, sőt… Január közepén Kiskunhalason támadtak migránsok a rendőrökre, jelezve, hogy azért Magyarország sem éppen a nyugalom és a béke szigete.

Most pedig lássuk a jelent. Ahogy Toroczkai László, utóbbi időszakban közzétett facebook posztjaiból is látszik, az illegális bevándorlók ismét elkezdték felfedezni maguknak Magyarországot, mint tranzit útvonalat. Ez egyébként nem is csoda, hiszen immár az osztrák-szlovén és a szlovén-horvát határon is kerítés (bocsánat, kapu oldalszárnyakkal) áll, és már tervezik az műszaki határzár telepítését a horvát-szerb viszonylatban is, ha igazak a hírek. Akkor pedig az úton lévő, vagy a tavasz beköszöntével útra kelő százezreknek nemigen lesz más választása, mint ismét a magyar határszakaszt célba venni az unió területére való megérkezéshez, hiszen még mindig könnyebb egy határzáron átlógni, mint ugyanazt a műveletet háromszor végigcsinálni. Bár a magyar törvények példás szigorral büntetik a tiltott határátlépést, érdemes megjegyezni, hogy a jogszabályi háttérrel az őszi határzár előtt sem feltétlenül volt baj, annak betartatását azonban nagyban nehezítette, sőt, ellehetetlenítette az érkezők igen magas létszáma. Ne legyen kétségeink, amennyiben ismét naponta több ezren próbálják majd meg áttörni a magyar határt védő kerítést, úgy hiába a legszigorúbb törvények, nem lesz kapacitás azok végrehajtására. Így a tavaly nyári jelenetek például a Keleti pályaudvarnál, idén is megismétlődhetnek, azzal a különbséggel, hogy sokkal többen lesznek, éppen ezért sokkal bátrabbak is lehetnek majd.

Nyugat Európában egyre erősebbek a különböző önvédelmi csoportok, és nem csak támogatottságban, hanem edzettségben is. Meglepően erőt sugárzó a fellépésük, már-már túl szép is ahhoz, hogy igaz legyen az, ami a politikai jobboldalon kontinens szerte történik. Az európai ellenállás éledezni látszik, kérdés, mennyire van átitatva a modern liberális nézetekkel. Előbb-utóbb Budapesten is a nyugati nagyvárosokban lejátszódó jelenetekhez hasonló pillanatok történhetnek, akkor pedig reagálnunk kell majd. Talán annyi előnyünk van, hogy 2006 után jelentősen erősödött a hazafias tábor, kérdés, mennyire lesznek képesek együttműködni annak szereplői akkor, ha mondjuk a kölnihez hasonló események játszódnak le hazánk nagyvárosaiban. Ez lesz az igazi próbája a magyar ellenállásnak, annyit azonban talán kijelenthetünk, rajtunk, vármegyéseken semmi nem fog múlni!

– Lipták Tamás, Fővárosi HVIM, vezető –