Íjászok küzdelme a székely vármegyésekért

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_DSC01208

Szentesen februárban egy erőemelő versennyel, Budapesten márciusban focikupával, ezen a május eleji hétvégén Szügyben pedig az íjászok versengésével igyekeztek támogatásokat gyűjteni Beke István és Szőcs Zoltán családjának a Legbátrabb Város vármegyései.

A balassagyarmati tagszervezet már hetekkel ezelőtt megkezdte a szervezést, és végül a szügyi kislőtéren került megrendezésre egy jótékonyági íjászverseny. Szerencsére az idő és a helyszín is kiválóan alkalmas volt a rendezvényhez, melynek kezdetén harminc íjfeszítő hallgatta meg Horváth Gábornak, a HVIM balassagyarmati tagszervezet vezetőjének gondolatait. Horváth röviden vázolta a két székely hazafi helyzetét, letartóztatásának körülményeit, zárásképpen pedig Szőcs Zoltán két kijuttatott leveléből idézett, hogy ezzel is tüzelje a verseny résztvevőit. Ezután a Cserháti Hiúzoktól Benkó László ismertette a verseny technikai részleteit, menetét. A Cserháti Hiúzoknak nagyon sokat köszönhet a szervező HVIM, hiszen biztosították a helyszínt, célokat, és besegítettek a rendezőknek a célok szállításával, kihelyezésével.

WP_20160507_10_32_58_Pro
Az íjfeszítőket hat csoportba osztották, az indulók között vegyesen voltak férfiak, nők, ifjúsági korosztályúak, és a szervezők nagy örömére számos gyermek is íjat ragadott. A versenyzőknek tíz, különböző nehézségi fokozatú célt kellett meglőniük, egy célra kétszer lőhettek, két különböző távolságról. Két kört kellett a pályán teljesíteni, így mindenki összesen 40 lövést adhatott le. A verseny alatt egy üstben finom gulyásleves készült, így amelyik csapat végzett, az pihenésképpen egy tányér finom ebédet fogyaszthatott el. Mindenki igyekezett a maximumot nyújtva teljesíteni attól függetlenül, hogy tudták, ez a verseny elsősorban nem az eredményről szólt, mint inkább a bajtársi kiállásról.

WP_20160507_10_27_06_Pro
WP_20160507_10_27_45_Pro

Az eredményhirdetéssel sajnos picit sietni kellett a megérkező zápor miatt, a díjakat a balassagyarmati HVIM tagja, helyi önkormányzati képviselő Dobrocsi Lénárd adta át. Minden résztvevő kapott egy emléklapot, melyen szerepelt az elért pontszáma, illetve a különböző korosztályok (felnőtt férfi és felnőtt nő, ifi fiú és ifi lány valamint gyermek fiú) első három helyezettje érmet kapott, valamint meghirdetésre került egy első versenyes kategória is. A verseny ötletgazdája és főszervezője, Veres Vendel Szabolcs minden aranyérmesnek külön díjakat ajánlott fel, és elmondta, hogy amikor kiengedik Szőcs Zolit és Beke Istvánt, akkor újra meghirdetik a versenyt a balassagyarmati vármegyések.

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_DSC01364Budapesti tagszervezetünk vezetője Lipták Tamás is dobogós helyezést ért el a versenyen.

Nagyon sokan voltak szerencsére, akik bár a versenyen nem indultak, de különböző módon eljutatták támogatásaikat, ők szintén egy emléklapot kaptak a szervezőktől. Minden résztvevőnek és támogatónak szeretnénk ezúton is megköszönni a segítséget, és reméljük, hamarosan újabb versenyen találkozhatunk a most elinduló íjjászokkal!

WP_20160507_12_07_44_Pro

– Fővárosi HVIM –