Mi a közös Soros Györgyben és a Fideszben?

10968570_1543932949198113_3147598781503986459_n

Mozgalmunk közleményben reagál a Magyar Idők gyalázatos cikkére.

Ma reggel (2016.12.05.) a Habony-művek egyik sarokkövének tekinthető Magyar Idők hírportálon megjelent “Feltérképezték a gyűlöletcsoportokat” című cikkben egy megdöbbentő összefonódás fedezhető fel a Fidesz média és Soros György közt.

A cikk a néhai Athena Intézet “gyűlöletcsoport térképét” aktualizálja, átvéve a szélsőbaloldali intézet fogalomkészletét, ezáltal pedig világnézeti rátekintési módját is. 2014-ben az Intézet felfüggesztette tevékenységét, de ugyanebben az évben kiderült, hogy Soros György 8 millió dollárral támogatta a működésüket a múltban.

Az önmagát álságos módon konzervatívként definiáló Fidesz kormány, mely látszat szintjén háborúban áll azon érdekkörökkel, melyek mögött Soros György fedezhető fel, ezzel a gyalázatos húzásával (ismételten) bebizonyította, hogy nem elvek, hanem aktuálpolitikai érdekek mentén képes csak létezni.

Mozgalmunk felháborítónak tartja, hogy olyan fogalomrendszer alapján definiáljanak bennünket, önmagukat konzervatívnak tartó körök, aminek hátterében az a személy áll, aki felelős az európai hagyományok és élettér végső lezüllesztéséért és agresszív felszámolásáért. Visszautasítjuk a cikkben leírtakat, melyek nem csupán elvi szinten nem fedik a valóságot, de tényállítások szintjén sem.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sem világnézeti tekintetben, sem tevékenysége nyomán nem nevezhető “gyűlöletcsoportnak”. Keresztény szellemi alapokon nyugvó, hazafias szervezet vagyunk, akik az ifjúságneveléstől elkezdve, a hagyományok ápolásán át, a sport tevékenységekig bezárólag rendkívül széles tevékenységi körrel rendelkezünk. Egy ideális világban megbecsülnék azokat, akik saját szabadidejüket és anyagi forrásaikat áldozzák fel a nemzet oltárán, nem pedig támadnák őket, pláne nem ilyen aljas eszközökkel.

A folyamatos ellenszél természetesen nem tör meg bennünket, sőt inkább igazolja közösségünk létének jogosultságát.

– HVIM –
A Patrióta.info egy cikkben fejti ki bővebben az összefonódást Soros György és a Fidesz közt.