Seregszemle a Gödöllői-dombságban

DSC_0776
Mint az a megszokott rend szerint lenni szokott, minden évszakban megtartjuk régiós seregszemlénket, a bajtársi összetartásunkat. Most sem történt ez másként: vasárnap felsorakoztunk a Gödöllői-dombság lankáin.
 
A forró nyári meleg ellenére nem vízpartos közeget választottunk, hanem a megszokott és nyugodt erdei tisztást, ahol alkalmunk nyílt megvitatni a Mozgalmunkat érintő főbb kérdéseket, felmérni tagjaink fizikai rátermettségét, és persze kijelölni az elkövetkezendő időszakra vonatkozó főbb tervpontokat.

IMG_1893

A napot a Magyar Hiszekegy elmondásával nyitottuk meg, majd a délelőtt fő programja a fizikai felmérő volt, melynek alkalmával mindenkinek tanúbizonyságot kellett tennie erejéről és gyorsaságáról. A manapság uralkodó testkultuszt olyan értelemben nem támogatjuk, ha az a  puszta önimádat kielégítésére irányul, de valljuk, hogy ép testben élhet csak ép lélek, és egy harcosnak mindenkor felkészültnek kell lennie bármely szituációra, különösen a manapság formálódó Európánkban.
DSC_0740 DSC_0749 DSC_0752 DSC_0761

Nem sokkal az edzés után, az előző gondolatmenetet folytatva irányított beszélgetések következtek, melyek fő témáit egy harcos akciómozgalomhoz hűen olyan erények megvilágításai adták, melyek elengedhetetlenül szükségesek egy cselekedni vágyó fiatal jellemének pallérozásához. Ilyenek a bajtársiasság, a bátorság, a hűség, az alázat, melyeket történelmi példákon keresztül nyomatékosítottunk.

DSC_0787

Régiónk vezetője, Incze Béla folytatta a sort egy komolyabb hangvételű előadással, melyben részletesen kitért a nemzeti radikális táborban tapasztalható válsághelyzetre, valamint összefoglalta a leginkább fajsúlyos gondolatokat azzal kapcsolatosan, hogy miért is fontos egy akciómozgalom szerepe egy olyan világban, ahol a normalitást minden lehetséges eszközzel pusztítják. Amellett, hogy a HVIM fiatalos, de ugyanakkor militáns stílusban foglal állást fontos közéleti kérdések kapcsán, legalább ugyanilyen jelentőségű az a tabudöntögető katonai hagyományőrzés is, melyet a Mozgalom Pest megyei régiója kiemelt tevékenységi körként magáénak választott, hiszen olyan erényeket lehet ezen a területen felmutatni azok számára, akik fogékonyak, melyek szinte teljesen kivesztek a megmérgezett közgondolkozásból.

DSC_0789 DSC_0804

Végül a napot belső Iránymutatásunk támpontjainak átbeszélése zárta, többek között olyan témákban, mint a mozgalmi élet és polgári munka összhangja, családalapítás, vagy a hagyományaink és vallásunk fontossága.

DSC_0821

További képek a belső táborról:
DSC_0739 DSC_0744 DSC_0755 DSC_0757 DSC_0763 DSC_0772
DSC_0773

WP_20160807_14_12_31_Pro
DSC_0783 DSC_0794 DSC_0809

– Pest megyei HVIM –