Harc a székely szabadságért – Fogadalomtételtől a beteljesedésig

DSC_0076

Mint ahogyan az minden évben lenni szokott, fővárosi tagszervezetünk számos tagja idén is részt vett a Székelyföldért Társaság által szervezett Hősök téri megemlékezésen, amelyet évről-évre a székelyföldi autonómia kivívására tett figyelemfelhívó megmozdulásként szerveznek meg.

DSC_0005

Miután a budapesti vármegyések a helyszínre értek, elfoglalták helyüket a közönség oldalán, valamint a szervezőkkel való rövid egyeztetést követően módunk nyílt rá, hogy meghurcolt székely bajtársaink, Szőcs Zoltán és Beke István jogtalan letartóztatása okán készült figyelemfelhívó molinónkat egészen a rendezvény végéig tarthassuk a szónoki emelvény mellett.

DSC_0002

Ezzel egyfajta nyomatékot adhattunk mi is a székelység ügyének, a folyamatos magyarellenes jogtiprások mihamarabbi felszámolásának szükségességének. Ezúton is köszönjük a szervezőknek a megtisztelő együttműködést!

DSC_0050
Letartóztatott bajtársaink ügyének részletei, és a támogatási lehetőségek a szórólapokon.

A programot a székely himnusz eléneklése nyitotta, majd a társaság elnökének, György-Mózes Árpádnak a beszéde következett. Közben énekes, versmondós felszólalók színesítették a programot. Az elnök beszédében kiemelte, hogy az évről-évre egyre nagyobb bizakodást sajna egyre nagyobb elkeseredettség kíséri, hisz a székely testvéreink helyzete nem hogy javulna, de a román kormány sorozatos ígéretei, kisebbség párti látszat kommunikációja ellenére a jogtalanságok egyre súlyosbodnak. Ezt csak alátámasztja a korrupció vádjával bebörtönzött székely politikusok, a negligált kétnyelvűségi törekvések, vagy a terroristaként meghurcolt vármegyések esete, világított rá. Fontos továbbá, hogy ha fegyvert rántunk valami mellett, azt ne a pillanat hevében tegyük, hanem tudatosan, megfontoltan cselekedjünk, és támogassuk a székely autonómia törekvéseket, ne egy évben egyszer, hanem fogadalomtételtől beteljesedésig.

DSC_0028 DSC_0082

A rendezvényt nemzeti imádságunk eléneklése zárta, miután a budapesti vármegyések még egy rövid ideig a helyszínen tartózkodva, molinójukkal nyomatékosították az emberek tudatában, bizony még ma sem vethetjük le magunkról a rendszerváltás homályát, és szabadulhatunk meg a koncepciós politikai perektől, összefogásunk ezért is elengedhetetlen.

DSC_0015 DSC_0021

Jelszavunk: Autonómiát Székelyföldnek! Szabadságot a bebörtönzött székely bajtársainknak!

További képek a rendezvényről:
DSC_0024 DSC_0030 DSC_0032 DSC_0067 DSC_0068 DSC_0078 DSC_0081 DSC_0085 DSC_0093 DSC_0103 DSC_0120

– Fővárosi HVIM –