2016 az aktivitás éve volt

cimer-jav

“Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb ellenállást keresni. Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen.” Hamvas Béla

2016-ban is mozgalmas és eseménydús évet zárt fővárosi tagszervezetünk. Mivel a tevékenységünk weboldalunkon végig követhető (a Facebook brutális cenzúrát alkalmazott velünk szemben, de központi oldalunk ismét elérhető), így eltekintünk a részletes beszámolótól, és áttekintés jelleggel nézünk vissza a mögöttünk hagyott esztendőre.

Az év első felét Mozgalmunk számára székely bajtársaink sorsának alakulása formálta. Szőcs Zoltán és Beke István meghurcolása egész éves aktivitást kívánt tőlünk. Flashmobot szerveztünk a román nagykövetség elé január közepére, a hónap utolsó hétvégéjén pedig a Szent István Bazilika előtt szerveztünk figyelemfelhívó megmozdulást.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Március elején jótékonysági labdarúgó tornát, szeptemberben horgász és íjászversenyt szerveztünk erdélyi bajtársaink megsegítésére, de képviseltettük magunkat a hasonló céllal meghirdetett szentesi fekvenyomó gálán és a balassagyarmati íjászversenyen is. Május elsején és augusztus 20-án is a Jobbik rendezvényén gyűjtöttünk a székely politikai foglyok megsegítésére, de a tagság is többször zsebébe nyúlt, amikor gyorsan kellett a segítség. A hazai stadionokban és a nyári foci EB-n is felhívtuk a figyelmet a két székely ügyére, de hála Istennek személyesen is találkozhassunk és bajtársiasságunkról biztosíthassuk Őket erdélyi kirándulásunkon. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki támogatta vagy támogatja őket és harcukat valamilyen módon!

Szervezetünk országos projektjeiből is kivettük részünket, sikeres Trianon felvonuláson, országos összetartáson vagyunk túl.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jelen voltunk a Felvidéki Magyar Szigeten, és az Eger melletti Gyerektábor valamint az Ifjúsági Tábor lebonyolításában is oroszlánrészt vállaltunk, és nem maradhatott el a decemberi Gyerekkarácsonyunk sem. Önálló Hősök Napi rendezvényünk mellett nagy büszkeségünkre Maglódon a Mozgalmunk által kezdeményezett 1956-os emlékmű avatásán működhettünk közre, Gödöllőn pedig az önvédelem, otthonvédelem kapcsán szervezett előadáson vettünk részt szép számú érdeklődő mellett. Székesfehérváron Kónyi-Kiss Domonkosra és Simon Péterre emlékeztünk, a Maglódi Grund szervezésében, lebonyolításában is részt vállaltunk, Szegeden pedig flashmobon és összetartáson jelentek meg fővárosi vármegyések. Ott voltunk a szentlászlói megemlékezésen is. Tavasszal egy emlékmű pályázaton csillantottuk meg kreatív oldalunkat, vagyis hogy ellentétben a közhiedelemmel, nem csak rombolni, de építeni is tudunk, és temető takarításra is sort kerítettünk.
1460971129194

A fideszes média mocskolódásaiból jutott bőven a Mozgalmunknak, és a fővárosi tagszervezetnek is. Köszönjük az ingyen reklámot, napokon keresztül címlapon szerepelni egy ingyenes, országos terjesztésű újságban, ez bizony nagyon sok pénzbe került volna nekünk, de mi ingyen megkaptuk. A Facebookon sajnos nem lehettünk jelen olyan formában, ahogy szerettünk volna, ezért is fontos, hogy rendelkezünk egy aktív honlappal, melyen bárki naprakészen tájékozódhat tagszervezetünkről. Tevékenységünkre a nemzetközi sajtó is felkapta a fejét, egyrészt a 2015-ös bevándorlás ellenes megmozdulásaink miatt, másrészt, mert egy a 2014-es meneten provokáló olasz nemzetiségű deviáns a mi közreműködésünknek köszönhetően költözött el Magyarországról.
oasnfoiwe

Részt vettünk a Becsület Napján és több kitörés emléktúrán, előadáson és rendezvényen, ahogy más szervezetek által rendezett eseményeken is. Ez azért is fontos, mert idén sikerült még szorosabbra fűzni a viszonyt olyan, a Fővárosban működő hazafias elkötelezettségű szervezetekkel, mint a Skins4Skins és a HammerSkins. Kezdettől kiváló kapcsolatot sikerült kialakítanunk a KHSZ-szel, mely később az Identitesz nevet vette fel, több általuk szervezett előadáson, rendezvényen is részt vettünk, Pest megyei régióvezetőnk Incze Béla fel is szólalt a jobboldali, konzervatív egyetemistákat tömörítő szervezet október 23-i megemlékezésén. Sajnálatos módon a Magyarok Nyilai per vádlottjainak egy részre ismét rács mögött töltheti az év végét. Tagjaink rendezőként voltak jelen az értük szervezett tüntetésen és egy flashmobot is szerveztünk, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét az őket ért igazságtalanságokra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eddig a külvilág felé mutatott aktivitás. Az elmúlt egy évben való igaz, sok belső nehézséggel kellett szembe néznünk, mely elsősorban abból fakadt, hogy az elmúlt évek eredményei megköveteltek bizonyos fejlődést. Talán túl magasra is tettük azt a bizonyos lécet, és néha bizony alaposan megrezegtettük, de mindig sikerült anélkül átugranunk, hogy levernénk azt. Fővárosi tagjainknak szinte hetente kellett valamilyen rendezvényen megjelenniük, ami nem egyszer nagy kihívást jelentett a mai világ által támasztott követelmények mellett. Nagy hangsúlyt fektettünk a külső építkezés mellett a belső építkezésre, így rengeteg közös programon vagyunk túl. Előadások, összetartások, kirándulások és közös edzések vagy éppen koncertek és meccsnézések tarkították szürke hétköznapjainkat. Voltak, akik nem bírták a tempót, és lemorzsolódtak, helyettük azonban jöttek mások, szerencsére értékes emberekkel gazdagodott tagszervezetünk.
1482145763517

Összességében majdnem negyven azoknak a rendezvényeknek, megmozdulásoknak a száma idén, melyen vagy részt vettünk, vagy mi szerveztünk, ez pedig nagy aktivitást követel meg a tagságtól. Ehhez jönnek a taggyűlések, edzések, egyéb összejövetelek. Mint az látszik, a mögöttünk hagyott év finoman szólva sem volt eseménytelen, vagy éppen könnyű, de kellően megedzette az idén 15. születésnapját ünneplő fővárosi tagszervezetet ahhoz, hogy munkánkkal a jövőben is az egyik legaktívabb szervezet lehessen a HVIM Magyarországon!

– Fővárosi HVIM –